Cybersecurity: staan uw bedrijfsgegevens veilig?

Wanneer u met gegevens werkt is het zeer belangrijk om te voorkomen dat er schade door verstoring, uitval of misbruik van ICT is bij uw bedrijf. Het is belangrijk om deze kwetsbaarheid te verminderen door gebruik te maken van internet beveiliging. Voorbeelden van deze beveiliging leest u hier:

Antivirus

Het is altijd belangrijk om een actief antivirus programma op uw apparaat te hebben staan. Hierdoor heeft u bescherming en controle op virussen en wordt de kans op een virus geminimaliseerd. Een Antivirus pakket kunt u altijd toevoegen bij uw Online Werkplek

Alertheid medewerkers

IT heeft natuurlijk niet alleen te maken met apparaten maar ook met mensen. Geef medewerkers goede instructies betreffende onbetrouwbare e-mails en links. Zorg ervoor dat uw medewerkers weten dat ze niet op gekke linkjes moeten klikken.

Systemen up-to-date houden

Verouderde systemen zijn gevoeliger voor lekken. Zorg er daarom voor dat al uw systemen en software up-to-date is. Hiermee minimaliseert u de kans dat u gehackt wordt.

Goede Back-ups

Bedrijfsinformatie is waarschijnlijk zeer waardevol voor uw onderneming. Het is daarom erg belangrijk om voor goede back-ups te zorgen. Hierdoor heeft u in het geval van een cyberincident al uw gegevens nog en bent u geen belangrijke informatie kwijt.

Encryptie

Een andere manier om uw informatie te beschermen is het versleutelen van deze informatie. De gegevens worden op een bepaalde manier gecodeerd waardoor hackers dit niet zomaar kunnen ontcijferen. Dit versleutelingsproces heet encryptie.

Onlinewerkplek

Een goede manier om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen is een Online werkplek. Via een online werkplek valt er te handhaven welke rechten een medewerker heeft binnen de werkplek. Een medewerker kan hierdoor bijvoorbeeld niet zomaar software installeren of een usb-stick aansluiten.  

De voordelen

  • +2500 tevreden klanten
  • Vrijblijvend uitproberen
  • Persoonlijke ondersteuning
  • Data extra veilig door encryptie
  • Talloze (maatwerk) mogelijkheden

Tevreden klanten

Referenties OnlineWerkplekken.nl