Kosten vergelijken

Online Werkplek besparenWerken in de cloud heeft veel voordelen tegenover een "offline" werkplek met een lokale (desktop) computer. Er zijn een aantal belangrijke voordelen die voor u belangrijk zijn om te weten. Het verschaft een duidelijk beeld van de Online Werkplek en helpt om de juiste keuze te maken voor uw organisatie. Het is verstandig om deze volledige pagina door te nemen, hierdoor krijgt u een goed beeld van het verschil tussen een Online- en Offline Werkplek.

Er is bewust voor gekozen om geen volledige uitwerking te maken van de totale besparing, omdat dit simpelweg niet voor uw organisatie te vergelijken is. Voorbeelden geven een beter beeld van de mogelijkheden en uiteraard kunnen onze medewerkers een berekening maken die speciaal op uw organisatie toegespitst is.

Besparingen tegenover een "offline" werkplek

 • Minder onderhoud van uw computers/hardware
  U heeft geen dure server(s) en onderhoud meer nodig in uw kantoor. De kosten voor het onderhoud van de server en de dure (vaak gekoelde) kast of ruimte voor uw server, hebben we dan nog niet meegenomen. Er komen vaak onverwachte kosten of er is ontbrekende kennis voor systeembeheer (extern of eigen personeel). U kunt voordelig een Thinclient aanschaffen die zorgt voor een hoge besparing (onderaan de pagina hierover meer in een voorbeeldberekening).
 • Weg met hoge licentiekosten en verouderde software
  Laat de dure eenmalige en vernieuwnde kosten van (Microsoft Office en Windows) licenties achterwege. Licenties zijn veelal op basis van koop (waardoor u iedere keer nieuwe licenties dient aan te schaffen, wanneer nieuwe software uitgebracht is). Bij OnlineWerkplekken.nl heeft u vaste maandelijkse licentiekosten en altijd actuele software op uw Online Werkplek. Dit zorgt voor een lagere instapdrempel en actuele software, die uw medewerkers kunnen gebruiken.
 • Bespaar op de stroomkosten
  Wist u dat uw stroomverbruik daalt met méér dan 6000! Kilowattuur per jaar? Online Werken lijkt duur, maar in 99% van de gevallen verdient het zichzelf terug (stroomverbruik van € 1260,-). Het zijn de zaken waar u waarschijnlijk geen rekening heeft gehouden die zorgen voor een grote besparing. Het werken met een Thinclient kan wederom voor een grote besparing zorgen (onderaan de pagina hierover meer in een voorbeeldberekening).

Voordelen Online Werkplek

 • Overal bereikbaar
  Uw Online Werkplek (op afstand in onze veilige omgeving) is altijd en overal bereikbaar met een internetverbinding. Uw werkplek is namelijk niet alleen te openen op uw eigen bestaande PC of laptop, maar ook op uw tablet, uw smartphone of een computer op een andere locatie. Bijvoorbeeld thuis, op vakantie of onderweg. Bij OnlineWerkplekken.nl heeft u een unieke toevoeging, u kunt namelijk offline werken in bestanden en op het moment dat u weer een internetverbinding heeft volgt er een synchronisatie die zorgt dat de bestanden bijgewerkt worden in de cloud van uw Online Werkplek.
 • Bedrijfsgegevens staan veilig
  Uw data is altijd veilig. Al uw bestanden (maar ook de informatie uit uw software) is namelijk veilig opgeslagen in ons datacenter. En om nog meer (extra) zekerheid te bieden wordt van al deze data een back-up gemaakt. Dataverlies is onmogelijk en datadiefstal behoort tot het verleden. U krijgt dus een optimale zekerheid als het gaat om uw data. Tegen diefstal en verlies (ook bij facetten waar u liever niet aan denkt zoals brand of inbraak). Bij OnlineWerkplekken.nl staat alle data in eigen beheer en is dus ook niet afhankelijk van leveranciers.

Thinclient VS normale (desktop) computer

Een normale (desktop) computer is gemaakt om zware software op te installeren en om diverse taken op uit te voeren. Om deze kracht te bieden is een dergelijke computer voorzien van sterke componenten. Componenten welke gekoeld dienen te worden om ze te kunnen gebruiken. Computers maken dan ook geluid doordat deze op meerdere plaatsen in de computer voorzien zijn van ventilatoren. Deze ventilatoren noemen we ook wel draaiende onderdelen. Het zal dan ook niet verbazen dat een normale computer veel stroom verbruikt, meer dan een laptop of tablet.

Een Thinclient is ontworpen om de Online Werkplek (ook wel Remote Desktop) op te starten. Meer hoeft de Thinclient ook niet te doen, alle berekeningen geschieden immers op de Online Werkplek en niet op de computer of Thinclient meer. Qua inhoud is een Thinclient vergelijkbaar met een tablet of smartphone. Echter is het bij een thinclient mogelijk om één of meerdere ‘normale’ schermen aan te sluiten, een toetsenbord, muis en indien toegestaan ook USB apparaten. Een thinclient verbruikt dus nauwelijks stroom. Bovendien is de software op een thinclient dusdanig uitgekleed dat er nauwelijks iets ‘kapot’ kan gaan.

Een thinclient bespaart enorm op uw stroomkosten. Onderstaand treft u de Thinclient aan inclusief een besparingscalculatie, afgestemd op een voorbeeldorganisatie (20 werkplekken en 3 locaties).

Voorbeeldberekening

Voorbeeldberekening Thinclients

20 Desktop computers zorgen voor een jaarlijks verbruik van € 3477,60 aan stroomkosten (de kosten voor defecte hardware en vervanging buiten beschouwing gelaten). De besparing zal hierdoor bijna € 3000,- bedragen. Effectief zorgt dit dat u de Thinclients binnen een termijn van 2 jaar terug gaat verdienen en heeft u een besparing vanaf het tweede jaar van meer dan € 3000,-.

Offerte aanvragen

Voordelen bij OnlineWerkplekken.nl

 • Altijd bereikbaar
  OnlineWerkplekken.nl werkt met een storingdienst met daadwerkelijke monteurs die problemen direct kunnen oplossen. Dit is niet alleen standaard binnen kantoortijden, maar ook buiten kantoortijden. Dit is redelijk uniek in onze branche en zorgt ervoor dat u een ultiem hoge beschikbaarheid heeft. Geen (typische) antwoord-apparaten of voicemailboxen, gewoon en collega aan de ‘lijn’ die u direct verder helpt met uw storing of calamiteit. Een persoonlijke helpdesk met hoge beschikbaarheid is voor vanzelfsprekend.
 • Altijd een systeembeheerder die mee kan kijken
  Systeembeheerders kunnen eenvoudig meekijken bij eventuele problemen. Doordat de Online Werkplekken beschikbaar zijn in de cloud, kunnen de systeembeheerders natuurlijk ook (met uw goedkeuring uiteraard) meekijken met de werkzaamheden en eventuele problemen oplossen. U hoeft niet langer te wachten op een systeembeheerder die langs moet komen om problemen op te lossen. Het zorgt wederom voor een besparing van uw tijdverlies en dat brengt uiteraard een besparing met zich mee. Mocht het probleem niet op afstand opgelost kunnen worden, dan heeft OnlineWerkplekken.nl altijd een vestiging bij u in de buurt!
 • Kerngezonde en vooruitstrevende onderneming
  Dat geldt voor onze collega’s, maar ook voor onze onderneming. Samen met onze zusterbedrijven maken we een zeer sterke groei door, waardoor de continuïteit van onze dienstverlening is gewaarborgd. In 2014 heeft OnlineWerkplekken.nl een nominatie verkregen voor de Technology Fast50 van Deloitte. De kwaliteit van de dienstverlening staat altijd voorop. Voor ons als organisatie betekent dat in de praktijk: Constant verbeteren en het monitoren van onze eigen prestaties. Ook facetten zoals informatiebeveiliging, klanttevredenheid en performance-verbetering staan bij OnlineWerkplekken.nl bovenaan de agenda.

De voordelen

 • +2500 tevreden klanten
 • Vrijblijvend uitproberen
 • Persoonlijke ondersteuning
 • Data extra veilig door encryptie
 • Talloze (maatwerk) mogelijkheden

Tevreden klanten

Referenties OnlineWerkplekken.nl